Szappanyos Orsolya

Orsi_1.jpgLassan 20 éve, hogy friss tanári diplomával a kezemben belevágtam életem egyik legnagyobb vállalkozásába: feleség és anya lettem.

Ahogyan más elmerül a karrierépítésben, úgy fogtam én hozzá a családépítéshez. Hittel, lelkesen, bátran és teljes erőbedobással. Alig múltam 29, és már négy gyermek édesanyja voltam. Felnőtt életem első 11 évét kitöltötte a róluk való gondoskodás, a velük való törődés. Rengeteget tanultam és tanulok ma is a gyermekeimtől, akik időközben mind kamaszkorba léptek. Ők voltak az első tanítómestereim. Csodákkal és küzdelmekkel teli, néha vánszorgó, máskor repülő 11 év után nekiláttam, hogy megtaláljam a feladatom a világban.

Krisztusi korban, egy krízishelyzet indított el a tudatos változás és változtatás útján. Azt mondják, minden labirintusból ki lehet találni, ha végig a jobb oldali falat követjük. Én is valami ilyen vezérelvet kerestem életem útvesztőjében bolyongva. Hoztam akkor egy döntést; ezentúl mindig hallgatok az intuíciómra, a belső mesteremre. Azóta eszerint a belső iránytű szerint élek. Közben jöttek mesterek és könyvek, tanfolyamok és módszerek, tanulások és felismerések, kétségbeesések és új remények, zuhanások és újjászületések.

Belső változásom tudatos felvállalása mára átalakította külső világomat is. Hálás vagyok minden szereplőért életem regényében, minden körülményért, áldásért és örömért, fájdalomért és szenvedésért, mert mindezek segítettek megerősödni és életemet újrarendezni. Megérlelték bennem azt a valakit, aki most vagyok. 40 évesen elmondhatom, hogy szeretek az lenni, aki vagyok, hogy jól érzem magam a bőrömben, az életemben, a világban.

Boldogságom már sokkal kevésbé a külső körülmények függvénye. Mélyen, legbelül van bennem egy állandó derű és békesség. Minden nap szánok időt arra, hogy visszataláljak ehhez a belső Forráshoz. Ha jó kapcsolatban vagyok önmagammal, könnyebben kapcsolódom másokhoz, kitisztul minden emberi kapcsolatom, és átminősül a világ is körülöttem. Már más szemmel nézem a világot, és naponta élem a csodát.

Ebből a tapasztalásból dolgozom; zeneterápiás és lélekmasszázsaimmal oldom a lélek blokkjait, és ebből nőtt ki a kapcsolatterápiám is, amelyen az embereknek az önmagukkal való kapcsolatot segítek helyreállítani. Közben sokat tanulok a vendégeimtől, akik megosztják velem az élettörténetüket, küzdelmeiket, akik készek megnyílni és szembenézni önmagukkal. Hiszem, hogy lelkük mélyén megtalálják a ragyogást, a fényt, a békét.

A LélekTársas megszületése saját belső átalakulásom eredménye. Miközben életem talán legnehezebb, lelkileg leginkább próbára tevő időszakát éltem, megerősödött bennem a belső bizonyosság, hogy sosem vagyunk egyedül, hogy életünket láthatatlan kezek óvják és vezetik. Van úgy, hogy a legkilátástalanabb helyzet közepette megszületik bennünk egy mondat, felbukkan a mélyből egy tiszta gondolat, melynek fénye bevilágítja az utunkat. Így vezettek el engem is az angyali üzenetek lépésről lépésre mostani önmagamhoz.

Jelenleg a világban létezem, mint nő, anya, barát, barátnő, társ, kapcsolatterapeuta, fényékszerész, Spirit játékalkotó és vezető tréner. Sok minden vagyok, és mégsem azonosulok egyikkel sem. Ezek csupán címkék, szerepek, melyeken keresztül megnyilvánulok. Mindegyiket nagyon szeretem, megélem, ha jön új szerep, örömmel fogadom, és teret adok neki. Életem folyamatosan alakul, tágul. Ez a sok szerep, és életem minden mozzanata, minden emberi kapcsolatom, mint ezer puzzle darabka, a végén összeáll egy teljes egésszé.

A LélekTársas is olyan, mint egy puzzle; a játék minden történése, érzése, kérdése, üzenete egy-egy darabka a teljességhez. Nem egyedül játszol, itt is vannak társaid, akik életükkel, kérdésükkel, küzdelmeikkel, örömeikkel valahogy passzolnak hozzád. Ahogy a játékban haladunk, felismerések, megértések születnek benned, és a játék végére összeáll a kép. Egyéni és közösségi szinten is.

Várlak szeretettel, hogy mindezt megtapasztald!

Orsi

A Játékvezetésről bővebben