Szappanyos Orsolya - a TársasJátékos

Orsi.profil3.jpg

A TársasJáték

Nagycsaládban nőttem fel. Olyan közegben, ahol volt helye az egyénnek, és ahol fontos volt a közösség, a kapcsolódás. Befogadó és segítő, jelenlétet és figyelmet nyújtó közösség. Időről időre körénk gyűltek a barátok, a rokonok, mert nálunk jó volt lenni. Gyermekkorom legszebb élményei közé tartoznak a rendszeres családi társasjátékozások, amelyek a játékon túl a közösségi összetartozás élményét adták. Amikor értékes időnket egymásra fordítottuk.

Ez a családi alap is hozzájárult  a LélekTársas megszületéséhez. Mert együtt játszani jó. Amikor játszunk, előjön a bennünk élő gyermek, a tisztaság, a rácsodálkozás, az őszinteség, lehullnak az álarcok, és ha támogató körben vagyunk, újra kapcsolatba kerülünk valódi önmagunkkal. Hiszem, hogy a válaszok és a változások is ebből a mélységből születnek.

Játékvezetés

Számomra a LélekTársas vezetése kísérői feladat. Olyan, mint amikor az idegenvezető megmutat neked egy új várost. Mostanában divatba jöttek az olyanfajta idegenvezetések, amiket nem idegeneknek, hanem helyi városlakóknak tartanak. Céljuk, hogy felnyissák a szemedet, hogy egy új nézőpontból nézz rá a már ismertre, és hogy felkutasd a városod eddig még rejtett kincseit.

Én is egy ilyen kísérő vagyok. Igazából nem új helyet mutatok neked; a régihez közelítünk másképp. Saját lelked városában kalauzollak, hogy felfedezd, mi minden is rejlik benned, hogy meglásd és megismerd, befogadd és megértsd mindazt a gazdag belső világot, ami te vagy. Én elvezetlek, de neked kell meglátnod, megérezned, megismerned. Sokan azt hiszik, már kívülről fújják saját életük regényét. Itt azonban valami más történik veled. Amíg játszol, átvarázsolódsz. Előbújik gyermeki éned, és ha bízol benne, új utakat mutathat neked.

Lehet, hogy egyszer csak felnevetsz, és azt mondod:
„Nahát, nem is tudtam, hogy ezt teszem!”
vagy: „Hogy ez milyen egyszerű! Miért bonyolítom túl?”
esetleg: „Tisztán látom, mi a megoldás!”

Amikor játszol, bizalommal ráhagyatkozol a folyamatra. Nyitott vagy, kíváncsi, elfogadó és befogadó, akár egy gyermek. Nem vagy egyedül. Vannak játszótársaid. Lehet, hogy elsőre furcsának tűnnek, talán egészen másféle emberek, mint te vagy. De nem véletlenül kaptad őket erre a játékra. Figyelj rájuk, mert fontos dolgokat mutathatnak meg neked. 

Kívánom Neked…

Hogy lásd meg a hétköznapi történésekben a tanulási lehetőséget önmagadról.
Hogy légy bátor feltenni a saját kérdéseidet, vállalva a változtatás kockázatát.
Hogy köss mély barátságot magaddal.
Hogy tanulj meg mások nyelvén beszélni, járni a táncot másokkal.
Hogy tudj egyedül is, párban is és csoportban is haladni.
Hogy legyen kivel megosztanod a talentumaidat, és legyen, aki megosztja veled az övéit.
Hogy mindig legyen hited önmagadban, használd a benned lévő belső erőt, tudást, intuíciót, bölcsességet és szeretetet.
Hogy találj olyan közösségre, amely emel téged, és amelynek pont terád van szüksége.
Hogy megtaláld és megteremtsd azt az életet, amelyre vágysz.

Szeretettel,
Orsi