Magamra találtam

Több, mint tíz éve dolgozom kozmetikusként. Szeretem a munkámat, a vendégeimet. Ez a játék olyan váratlan felismerést hozott számomra, amely új kapukat nyitott meg előttem.

Amikor leültem játszani, hirtelen annyi kérdés jutott eszembe, de mindegyiket olyan üresnek éreztem. Végül a következő kérdést tettem fel:

Mi az, amit észre kell vennem és mi az, amin változtatnom kell, hogy megszabaduljak a megfelelési kényszeremtől?

Gyerekkorom óra küzdöttem a megfeleléssel, ami az életem több területét is korlátozta. Gátolt önmagam felvállalásában, és abban, hogy egyáltalán abba belegondoljak, ki is vagyok én valójában.

A játék nevetgélősen, könnyeden indult. A csoport nagyon különféle emberekből állt. A kezdeti feszült, zavart, idegen érzések mindenkiben hamar feoldódtak. Dobtunk, léptünk, beszéltünk és kérdeztünk. Kártyákat húztunk, korongokat, és közben szorgalmasan jegyzeteltünk.

Először nemigen értettem, miért kapok csupa olyan kártyát és korongot, amely a tudásról, hozzáértésről, tapasztalatról, tanulásról szól. Mi köze van ennek a megfelelési kényszeremhez?! És akkor még mélyebbre vitt a játék. Amikor egy mező kapcsán a félelmeimről kellett beszéljek, az első áttörés megtörtént. Mind a szavaim által, mind könnyekben mérhetően. "Attól félek, hogy nem szeretnek. Attól félek, hogy egyedül maradok. Nem bízom abban, hogy szerethető vagyok." Fájdalmas, mégis felszabadító volt kimondani ezeket a mondatokat. A csoport ereje, együttérzése sokat segített ezekben a pillanatokban. Előtörtek gyermekkorom élményei és emlékei.

Aztán további körök jöttek és vezettek el jelenembe. Egy ideje beragadva éreztem magam a szakmámban. Elértem sokmindent, amit szerettem volna, mégis hiányzott valami. Valami más, valami új, de nem tudtam, mi. Aztán húztam egy korlátok kártyát: a kapkodás elvonja a figyelmedet a lényegről. Aztán még egyet: döntésképtelenség. És mindeközben csak húztam a számomra egyre egyértelműbb emelkedés korongokat: megújítás, szervezés, új kezdet, szabadság, képzelet, lehetőség, fejlődés, megbecsülés.

Angyali üzeneteim toltak előre. Hogy ne féljek elengedni életem eddigi kapaszkodóit. Te jó ég! Sosem mertem magamtól változtatni, mozdulni, kilépni, felvállalni. Mindig jó kislány akartam lenni, csak hogy szeressenek - és hol voltam ebben ÉN? Megfelelési kényszerem nemcsak a mindennapjaimra volt hatással, hanem a hosszú távú, munkával kapcsolatos döntéseimre is. Mindig csak akkor léptem, változtattam, amikor már annyira elviselhetetlen volt a helyzet.

Azzal az egyértelmű döntéssel és szárnyaló lelkesedéssel álltam fel az asztaltól a játék végén, hogy továbbtanulok a szakmámban. Új utakat és új módszereket engedek be az életembe. Tudtam, hogy jönni fog a lehetőség mind a módszer, mind pedig a hol és hogyan kérdésekre. És ebben megtalálom önmagam is.

Azt hittem, itt a vége, fuss el véle, megvan a felismerés és a happy end, de a játék tovább dolgozott az életemben - észrevétlenül. A pénztárcámban hordtam a személyes lapomat, de nemigen néztem rá. Mígnem a dolgok elkezdtek történni az életemben: új munkalehetőség nyílt meg előttem. Egy egyedülálló gyermek és felnőtt központban adódott lehetőségem kozmetikusként dolgozni, ahol megvalósíthatom végre önmagam. Nemcsak azt, amit eddig csináltam, hanem az új irányokat is: arcdiagnosztikát és arcreflexológiát tanulok, rengeteg ötletem van, és végre lehetőséget is kapok a megvalósítására.

Az izgalmas nemcsak az, hogy a játék segítségével rátaláltam saját utamra, és azt meg is valósíthatom, hanem hogy ezek az észre nem vett 'üzenetek' legalább fél éve ott lapultak a fiókom mélyén. Kapkodtam, szaladtam, féltem, megfeleltem. S közben majdnem elmentek a lehetőségek mellettem. Majdnem. Nagyon örülök, hogy a Spirittel még időben találkoztam. Hogy így nem égtem ki, hogy látom, merre tovább, hogy miben vagyok boldog - nemcsak a munkámban, hanem a magánéletemben is. Köszönöm!

Niki

Vélemények

Hogy mit adott a játék? Nyelvet a lélekhez, amellyel értékes üzeneteket hívhatok be a magam és játékostársaim számára.

Zoli
Budapest

Nagyon tetszett a játék, egész napra itt maradtam volna.

Lilla, 24
Budapest

Ez zsír!

Péter, 43
Budapest

Köszönöm a lehetőséget, hogy megismerhettem ezt a játékot. Meghatározó volt részemre. Kőkemény tükröt kaptam, de rám fért már nagyon :) Bízom benne, hogy ezzel elindultam újra egy úton, amin már egyszer voltam, csak hagytam, hogy  a racionalista világ letérítsen róla.

Heni, 37
Budapest

A Spirit Tárasjáték egy jól kitalált "játék." Tulajdonképpen egy önismereti tréningnek is mondhatnám... Mikor elkezdtük a játékot, feltettem a nagy kérdést... A játék során kapott érzelmi ingerek, segítő kérdések folyamatosan arra késztettek, hogy magamra figyeljek... a belső hangra. Szuper élmény volt, egy érzelmi utazás, amely mindenkit a helyes útra állíthat be. Köszönöm, hogy részese lehettem, fantasztikus volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Nikolett, 22
Budapest

Merősítést kaptam abban, hogy tudom, mit miért teszek. A játék kellemes, nyugodt állapotba vitt engem. Mindenkinek ajánlom, hogy egy kicsit "lelassuljon". Én már várom a következő játékot!

Zoltán, 42
Budapest

Ez egy olyan játék, amely egyszerre szórakoztató, örömmel tölt fel, közelebb hozza az embereket, jókat beszélgetünk, tanuljuk magunkat, és így hasznos felismeréseink születnek.

Zsolt, 40
Budapest

Imádom ezt a játékot!

Erika, 38
Budapest

Itt nem tudok hazudni, nem tudok elbújni. Mert akkor újra és újra találkozom önmagammal, a valósággal, az igazsággal - a kártyák, a mezők és a többiek által. És csak ez visz előre a helyzetem megoldásában. Köszönöm, hogy megláthattam ezeket!

Laci, 35
Budapest

Erősítést és bíztatást kaptam.

Marika, 75
Budapest

Nem is reméltem, hogy ilyen mélyre megyünk. Kijelölte a játék az útirányt.

Marcsi, 32
Budapest

Ez egy kifejező eszköz: segít a bennünk lévő érzések, gondolatok interpretálásában. Néha nehéz volt nem véleményt alkotni a másik problémájával kapcsolatban.

Éva, 39
Budapest

Köszönöm az élményt, köszönöm a segítséget. Ajánlom “boldog-boldogtalannak”, …mert játszani jó!

V.M.
Budapest

Mostanra hozzászoktam a mélyen szántó pszichológia fejtegtésekhez, és ahhoz képest kicsit egyszerűnek találtam elsőre a játékot, de a folyamat meghazudtolta első benyomásaimat, azaz felülmúlta várakozásomat.
Nagyon szembe jött pár dolog: az agresszió téma, az éretlenség, az elutasítás, az irigység - ezek mind kemény korlátok - nem voltam felkészülve, hogy konfrontálódnom kell/fogok velük. 

A.F.K.
Budapest

A játék életszerű. Olyan beszélgetést alakít ki, ami célravezető és hasznos. 

Élettapasztalat. Önismeret. Útkeresés. Ebben segített.

Enikő
Budapest

Az együttlét izgalmas, teljes, mégis finom, érzékeny formája - mely, remélem, tovább működik, ha hazamegyünk, akkor is.

Izgalmas formában beszélt a játék mindarról, ami gondolatként foglalkoztat. Végig lekötött az is, hogyan jött létre ez a forma. Mert ez egy születés.

Márk
Budapest

Fantasztikus a játék. A felmerülő problémára, kérdésre azonnal választ ad az angyalkártyával.

Katalin
Budapest

Ha bárkiben bármilyen kérdés felmerül, amire nem találja a választ, jöjjön el játszani, mert nagy segítséget fog kapni.

Erika
Budapest

Sok embernek fog segíteni, széles körben terjeszkedjen!

Németh Lászlóné
Budapest

Észre sem vettem, hogy elrepült az idő. Maradtam volna még. Gondolatokat indított el, amiket tovább kellene gondolni. Mindenkinek ajánlom ezt a játékot, aki keresi helyét a világban.

Luca
Budapest

Ez a játék ez nekem jó!

Erika, 34
Budapest

Kis kedves ez a játék, olyan puhán nyúl az emberhez, hogy megértse a játék üzenetét.

Ildikó, 29
Budapest

Gazdagodtam a játékkal, mert segített jobban megismerni a játékostársaimat, és felismerni a helyes arányt önkifejezés és mások meghallgatása között.

Tamás, 78
Budapest

A játék hatott a problémámhoz való hozzáállásomra. Sokat tanultam.

Kati, 61
Budapest

Ez a játék abban segített, hogy nyitottabb legyek általam ismeretlen emberek érzelmeire.

Tamás, 39
Budapest

Egy kifürkészhetetlen találkozás a meglepően ismert magaddal.

Tamás, 44
Budapest

Ez a játék törődik velem.

Krisztián, 21
Budapest

Felszabadultnak érzem magam, és már másképp látom az életem.

Éva, 61
Budapest

A játéknak se eleje se vége, de hisz mint sokan tudjuk, ami belül van, az számít igazán. Amennyiben te is magadénak érzed ezt a gondolatot, akkor ott a helyed a játékban.

Jóska, 45
Százhalombatta

Nagyon nagy élmény volt, pont olyan volt, amilyet vártam. Azt kaptam, amire szükségem volt: megerősítést, kezdő lökést. Köszönöm, hogy megálmodtátok, megvalósítottátok.

Nóri, 31
Budapest

Rájöttem, hogy a kimondott, leírt szavak teremtő erejűek. Köszönöm!

Erika, 45
Budapest

A játék jó emlékeztető volt arra, amit nagyjából tudok, de rendszeresen szem elől tévesztek.

Bálint, 41
Budapest

A társas fogalma egy új minőséget kapott. Izgatottan várom a következő találkozót!

Laci, 41
Budapest

A játék alatt teljes biztonságban éreztük magunkat. Olyan volt, mintha ismeretlen űrutazásra készülnénk, ahol azután kiderül, hogy zsigerből tudja mindenki a dolgát. 

Éva, 60
Budapest

Mintha egy valaki állna mögöttem, és irányítaná a kártyákat, hogy melyiket válasszam.

Ákos, 16
Budapest

Jó volt, mert válaszokat adott. Feltett és fel nem tett kérdésekre. Fantasztikus volt.

Kinga, 15
Budapest

Jó társaságban és jó játékban volt részem. Elvarázsolt, szinte gyereknek éreztem magam. A téma kicsit új nekem, de a lendület elvitt. Hosszú volt, mégis úgy éreztem, hogy szívesen játszanék tovább.

Ildikó, 69
Budapest

Nagyon újszerű. Eddig hasonlóval nem találkoztam.

Laci, 78
Budapest

Okvetlenül érdemes megpróbálni, nem lehet csalódni, csak nyerni, mindenkinek.

Kati, 61
Budapest

Jó önismereti próbatétel. Őszinteséget és saját magunk, lényünk, érzéseink maximális felvállalását igényli.

Mónika, 28
Budapest

Mindenkinek vannak félelmei, kérdései, gátjai; de minden okkal történik, és ha vesszük a jeleket, minden a javunkra válik.

Emese, 24
Budapest

Minden képzeletemet felülmúlta. Köszönöm.

Éva, 62
Budapest

Ez egy fantasztikusan jó játék, ami hozzásegít önmagunk megismeréséhez.

István, 33
Budapest

Egy barátomnál játszottam ezt az elég rendhagyó társasjátékot. Kissé önismereti…na jó, rohadtul önismereti! Még ha nem is hiszel a spirituális dolgokban, akkor is érdemes kipróbálnod.

Balázs, 16
Budapest

Már a játék elején felsorakoztattam magamban azokat a személyeket, akikkel újra játszanám; akik megértek erre, és akiknek segítene.

Bianka, 23
Budapest

A Spirit előhoz dolgokat a mélységből, erőlködés nélkül, könnyedén, amik aztán segítik az embert a további útján.

Ági, 39
Budapest