Kész vagyok az új életemre

Három éve élünk külön a férjemmel 25 év együtt-lét után. Azóta számos olyan dolgot, érzést tudtam mag önmagamról, amit addig soha.... Mert a 4 gyerek és a beteg anyukám mellett nem jutott rá idő. (Mondtam ezt magamnak számtalanszor.) Aztán megtörtént a krízis, aminek nem is a sztorija az érdekes, hanem az általa megtett felismerések.

Jé, én is vagyok, felelősség magam és mások iránt, a bennem lévő érzések, amiket eddig nem is érzékeltem, női-férfi szerep, tisztelet, szenvedély, eggyé válni azzal, ami bennem van, kiállni magamért, és nem utolsó sorban önmagam szeretete, elfogadása. Mára már sokszor érzek hálát az életem "banánhéjáért".

Ekkor jutottam el a Spirit játékba. 3 nő és 1 férfi játszott. Sok terápián, önismereti módszeren, utaztatáson voltam már, és mindegyik segített abban, ahol éppen tartottam. Most is ezt tapasztaltam. 

A velem szemben ülő férfi a játék 1/3 közben soron kívül, nekem szegezett egy kérdést, ami arra vonatkozott, hogy mi az, amit titkolok, álcázok? És mivel nagyon direkt volt, rögtön hárítottam, aztán hagytam, hogy a kérdés megérintsen, mert mégis csak egy férfi mondta, és nem bántóan...És megjött rá a válasz: 

Egy olyan érzés jött fel belőlem, sőt inkább tört utat, mint a vulkán, amit 3 éve nem akartam érezni, sőt még látni sem. Ez az érzés a MEGBÁNTOTTSÁG érzése volt. 

A harag, a gyűlölet már minimálisra csökkent bennem a belső munkák gyümölcseként, de mindezen érzések egy újabb, finomabb, nőiesebb aspektusa került felszínre: a megbántottság. Szinte beleszédültem ennek a szónak a kimondásába, és mivel annyira meglepett, nem volt időm védekezni, kontrollálni (egyébként sem azért megy oda az ember, hogy visszafogja magát), és magával ragadott, és szinte pillanatok alatt végigszaladtak az eddigi életem megbántódásai. Gyors filmként, érzésként, és csak folyt belőlem a szó, és a könny, amit ha most utólag visszagondolok, még jobban is engedhettem volna. Így maradt bőven otthonra is. Olyan rosszul lettem a következő napokban ettől az eltakart érzéstől, hogy fizikai rosszullétem is volt, pedig csak végre talált kiutat belőlem mindaz, ami már megérett és nem méltó a további fejlődésemhez. Hát engedtem és tűrtem a rosszulléteket, képeket. Egy gyógyító még rásegített, mert egyedül nem tudtam ezzel megbirkózni, úgy éreztem, feljött, mintegy torokváladék, és ha most nem köpöm ki, akkor újra "vendégem" lesz, és ki tudja, mikor jön elő újra...

Ez az érzés egy falat épített körém, és nem engedtem ezen át a férfiakat. Nagyon hálás vagyok ennek a férfinek, hogy volt bátorsága ezzel szembesíteni engem, s bízom benne, hogy a falak szép lassan omladoznak.

Ennek lett következménye is, mert a volt férjem eljött meglocsolni minket, és felsorolta, mi mindent kíván nekem a jövővel kapcsolatban. Áradt belőle a tisztelet, és valóban szeretné, hogy boldog legyek. Ha a falak állnak, ezt nem tudja megosztani velem, és én nem tudom befogadni és megköszönni.

Kész vagyok az új életemre, s ehhez a Spirit játék is hozzájárult. Köszönöm a közreműködőknek, megálmodóknak!

Manna

Vélemények

Hogy mit adott a játék? Nyelvet a lélekhez, amellyel értékes üzeneteket hívhatok be a magam és játékostársaim számára.

Zoli
Budapest

Nagyon tetszett a játék, egész napra itt maradtam volna.

Lilla, 24
Budapest

Ez zsír!

Péter, 43
Budapest

Köszönöm a lehetőséget, hogy megismerhettem ezt a játékot. Meghatározó volt részemre. Kőkemény tükröt kaptam, de rám fért már nagyon :) Bízom benne, hogy ezzel elindultam újra egy úton, amin már egyszer voltam, csak hagytam, hogy  a racionalista világ letérítsen róla.

Heni, 37
Budapest

A Spirit Tárasjáték egy jól kitalált "játék." Tulajdonképpen egy önismereti tréningnek is mondhatnám... Mikor elkezdtük a játékot, feltettem a nagy kérdést... A játék során kapott érzelmi ingerek, segítő kérdések folyamatosan arra késztettek, hogy magamra figyeljek... a belső hangra. Szuper élmény volt, egy érzelmi utazás, amely mindenkit a helyes útra állíthat be. Köszönöm, hogy részese lehettem, fantasztikus volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Nikolett, 22
Budapest

Merősítést kaptam abban, hogy tudom, mit miért teszek. A játék kellemes, nyugodt állapotba vitt engem. Mindenkinek ajánlom, hogy egy kicsit "lelassuljon". Én már várom a következő játékot!

Zoltán, 42
Budapest

Ez egy olyan játék, amely egyszerre szórakoztató, örömmel tölt fel, közelebb hozza az embereket, jókat beszélgetünk, tanuljuk magunkat, és így hasznos felismeréseink születnek.

Zsolt, 40
Budapest

Imádom ezt a játékot!

Erika, 38
Budapest

Itt nem tudok hazudni, nem tudok elbújni. Mert akkor újra és újra találkozom önmagammal, a valósággal, az igazsággal - a kártyák, a mezők és a többiek által. És csak ez visz előre a helyzetem megoldásában. Köszönöm, hogy megláthattam ezeket!

Laci, 35
Budapest

Erősítést és bíztatást kaptam.

Marika, 75
Budapest

Nem is reméltem, hogy ilyen mélyre megyünk. Kijelölte a játék az útirányt.

Marcsi, 32
Budapest

Ez egy kifejező eszköz: segít a bennünk lévő érzések, gondolatok interpretálásában. Néha nehéz volt nem véleményt alkotni a másik problémájával kapcsolatban.

Éva, 39
Budapest

Köszönöm az élményt, köszönöm a segítséget. Ajánlom “boldog-boldogtalannak”, …mert játszani jó!

V.M.
Budapest

Mostanra hozzászoktam a mélyen szántó pszichológia fejtegtésekhez, és ahhoz képest kicsit egyszerűnek találtam elsőre a játékot, de a folyamat meghazudtolta első benyomásaimat, azaz felülmúlta várakozásomat.
Nagyon szembe jött pár dolog: az agresszió téma, az éretlenség, az elutasítás, az irigység - ezek mind kemény korlátok - nem voltam felkészülve, hogy konfrontálódnom kell/fogok velük. 

A.F.K.
Budapest

A játék életszerű. Olyan beszélgetést alakít ki, ami célravezető és hasznos. 

Élettapasztalat. Önismeret. Útkeresés. Ebben segített.

Enikő
Budapest

Az együttlét izgalmas, teljes, mégis finom, érzékeny formája - mely, remélem, tovább működik, ha hazamegyünk, akkor is.

Izgalmas formában beszélt a játék mindarról, ami gondolatként foglalkoztat. Végig lekötött az is, hogyan jött létre ez a forma. Mert ez egy születés.

Márk
Budapest

Fantasztikus a játék. A felmerülő problémára, kérdésre azonnal választ ad az angyalkártyával.

Katalin
Budapest

Ha bárkiben bármilyen kérdés felmerül, amire nem találja a választ, jöjjön el játszani, mert nagy segítséget fog kapni.

Erika
Budapest

Sok embernek fog segíteni, széles körben terjeszkedjen!

Németh Lászlóné
Budapest

Észre sem vettem, hogy elrepült az idő. Maradtam volna még. Gondolatokat indított el, amiket tovább kellene gondolni. Mindenkinek ajánlom ezt a játékot, aki keresi helyét a világban.

Luca
Budapest

Ez a játék ez nekem jó!

Erika, 34
Budapest

Kis kedves ez a játék, olyan puhán nyúl az emberhez, hogy megértse a játék üzenetét.

Ildikó, 29
Budapest

Gazdagodtam a játékkal, mert segített jobban megismerni a játékostársaimat, és felismerni a helyes arányt önkifejezés és mások meghallgatása között.

Tamás, 78
Budapest

A játék hatott a problémámhoz való hozzáállásomra. Sokat tanultam.

Kati, 61
Budapest

Ez a játék abban segített, hogy nyitottabb legyek általam ismeretlen emberek érzelmeire.

Tamás, 39
Budapest

Egy kifürkészhetetlen találkozás a meglepően ismert magaddal.

Tamás, 44
Budapest

Ez a játék törődik velem.

Krisztián, 21
Budapest

Felszabadultnak érzem magam, és már másképp látom az életem.

Éva, 61
Budapest

A játéknak se eleje se vége, de hisz mint sokan tudjuk, ami belül van, az számít igazán. Amennyiben te is magadénak érzed ezt a gondolatot, akkor ott a helyed a játékban.

Jóska, 45
Százhalombatta

Nagyon nagy élmény volt, pont olyan volt, amilyet vártam. Azt kaptam, amire szükségem volt: megerősítést, kezdő lökést. Köszönöm, hogy megálmodtátok, megvalósítottátok.

Nóri, 31
Budapest

Rájöttem, hogy a kimondott, leírt szavak teremtő erejűek. Köszönöm!

Erika, 45
Budapest

A játék jó emlékeztető volt arra, amit nagyjából tudok, de rendszeresen szem elől tévesztek.

Bálint, 41
Budapest

A társas fogalma egy új minőséget kapott. Izgatottan várom a következő találkozót!

Laci, 41
Budapest

A játék alatt teljes biztonságban éreztük magunkat. Olyan volt, mintha ismeretlen űrutazásra készülnénk, ahol azután kiderül, hogy zsigerből tudja mindenki a dolgát. 

Éva, 60
Budapest

Mintha egy valaki állna mögöttem, és irányítaná a kártyákat, hogy melyiket válasszam.

Ákos, 16
Budapest

Jó volt, mert válaszokat adott. Feltett és fel nem tett kérdésekre. Fantasztikus volt.

Kinga, 15
Budapest

Jó társaságban és jó játékban volt részem. Elvarázsolt, szinte gyereknek éreztem magam. A téma kicsit új nekem, de a lendület elvitt. Hosszú volt, mégis úgy éreztem, hogy szívesen játszanék tovább.

Ildikó, 69
Budapest

Nagyon újszerű. Eddig hasonlóval nem találkoztam.

Laci, 78
Budapest

Okvetlenül érdemes megpróbálni, nem lehet csalódni, csak nyerni, mindenkinek.

Kati, 61
Budapest

Jó önismereti próbatétel. Őszinteséget és saját magunk, lényünk, érzéseink maximális felvállalását igényli.

Mónika, 28
Budapest

Mindenkinek vannak félelmei, kérdései, gátjai; de minden okkal történik, és ha vesszük a jeleket, minden a javunkra válik.

Emese, 24
Budapest

Minden képzeletemet felülmúlta. Köszönöm.

Éva, 62
Budapest

Ez egy fantasztikusan jó játék, ami hozzásegít önmagunk megismeréséhez.

István, 33
Budapest

Egy barátomnál játszottam ezt az elég rendhagyó társasjátékot. Kissé önismereti…na jó, rohadtul önismereti! Még ha nem is hiszel a spirituális dolgokban, akkor is érdemes kipróbálnod.

Balázs, 16
Budapest

Már a játék elején felsorakoztattam magamban azokat a személyeket, akikkel újra játszanám; akik megértek erre, és akiknek segítene.

Bianka, 23
Budapest

A Spirit előhoz dolgokat a mélységből, erőlködés nélkül, könnyedén, amik aztán segítik az embert a további útján.

Ági, 39
Budapest