Dr. Ónody Rita Éva

Rita_1.jpg

Tiszta szívvel, szeretettel járok az utamon, nem sietek sehová, úton lenni, tanulni, elmélyülni - jó.
Szerencsés ember az, aki a munkájában is azzal foglalkozhat, ami a szenvedélye, vagy amiben a valódi önmagát találja.

Szeretek más emberekkel lenni, segítséget nyújtani, jelen lenni, meghallgatni. Jó érzés, ha segíthetek válaszokat vagy hitet, reményt találni, vagy csak kísérőként valaki kezét fogni.

Jogászként is - bár papírok által közvetítve - emberekkel foglalkozom, olyan személyekkel, akik nagy bajba kerültek, és egy utolsó szalmaszálat szorongatva remélik a megváltást.

Nőként létezni a világban az élet egyik legnagyobb misztériuma, és én hálás vagyok azért, hogy ezt a titkot minden pillanatban megélhetem.

A szívtől-szívig kapcsolatokban érzem jól magamat, amelyeknek az alapja az elfogadás, a nyitottság, a figyelem és a jó kommunikáció.

Hiszek a belső erőben, abban, hogy az emberben olyan tartalékok vannak, amelyeknek a létezéséről nem mindig tud. Az ember túl tud nőni az addigi önmagán, képes átlépni az addigi korlátain, a határaink kijjebb tolhatók. Többször is megtapasztalhattam, hogy rendelkezem ilyen belső erővel, átéltem, hogy milyen "lent, és hogy képes vagyok akár a saját hajamnál fogva is kihozni onnan magamat. Mára már egyre kevesebb ilyen "lent"-helyzetet teremtek, mert megtanultam, hogy hogyan éljem az életemet úgy, hogy azt érezzem: "jól vagyok".

A gyakorlatban hiszek, abban, hogy tenni, csinálni kell. Kerek egésszé formálni, harmóniában élni, teljessé lenni, az életnek értelmet adni. Béke van bennem, mert amiért indultam, megtaláltam, azon az úton járok, amelyben a valódi önmagamat találom. Minden lépéssel egyre több fény áramlik felém, a tapasztalás, a tanulás, az új helyzetek megoldása gazdagít.

Módszerek, amelyekkel ismerkedtem, amelyek a bensőm részévé váltak, és amelyeket integrálva kísérem, segítem a hozzám fordulókat: pszichodráma, szomatodráma, mediáció, coaching, imaginatív technikák, relaxáció, jóga, TM, gyógyító érintés. Tovább »

Belső hozzáállás, amely jellemez: Elfogadás, empátia, ölelő figyelem, nyitottság, szeretet

Szándék, amely vezet az utamon: nyitottan jelen lenni, értőn figyelni, hatékonyan kísérni, megoldást találni

Cél: az egyensúly megtalálása, visszaállítása. Elsősorban magamban, mert ha bennem egyensúly van, akkor vagyok képes másokat is hozzásegíteni a saját egyensúlyuk megtalálásához.

Az ember nem "egyszersmindenkorra ilyen, és semmilyen más nem lehet", hanem mindig másmilyenné is válhat. (Viktor E. Frank)

A változáshoz csak egy valami kell: döntés. Arról, hogy változni szeretnénk.

A kiinduló pont mindig az a helyzet, amely aktuális, amit most élsz, amely most határozza meg a mindennapjaidat. Erre az aktuális helyzetre reagálva keressük a gyakorlati megoldás-lehetőségeket. Csoportban vagy egyénileg.

A Spirit-tel való játék gyors és hatékony - ha hagyod.... ha nyitott vagy, és engeded, hogy a lépései, kérdései közelebb vigyenek önmagadhoz és az aktuális helyzeted mélyéhez.

Ha úgy érzed, hogy most nincs kedved játszani, csoportban lenni, de tennél valamit magadért, vagy csak beszélgetni szeretnél, elmondani, ami foglalkoztat, akkor egyéni beszélgetésre is jelentkezhetsz.

Szeretettel várlak bármelyik Spirit játékcsoportban, vagy egyénileg.

Ónody Rita