Dr. Ónody Rita Éva - folyamat

A tanulási folyamatom legfontosabb időrendi állomásai és azok esszenciái, amire tanítottak:

Transzcendentális meditáció

A tudatosság fontosságát ismertem fel általa, felülírtam a csendről és a nyugalomról alkotott képzeteimet, az utam első meghatározó állomása.

Anyaság két fiúgyermek édesanyjaként

A legfontosabb és legértékesebb tanítás számomra. A legszentebb folyamat, aminek a részese lehetek, jelen lenni és kísérni a fiaimat az útjukon. Megadni a szabadságukat, támogatni a szárnypróbálgatásaikat, támaszt, alapot, hátteret, ölelő kart adni nekik..., megérezni, hogy létezik feltétel nélküli szeretet és elfogadás, hogy vannak tényezők, amelyekben soha nincs kérdés.

Jog

A szabályok az életünk részét képezik, keretet adnak, ezáltal a rend és a szabadság fontos feltételei. A keret szabott, de hogy azon belül maradva mi-mindennel töltöm meg, azt az én szabadságomban áll meghatározni.

Jóga (női jóga, hatha jóga, kismamajóga)

A test-lélek-szellem egysége a "jól lét" alapvetése. A női jóga az áramlás és az erő finom összehangolásával a Nőként való létezés misztériumának teljesebb megéléséhez segített és segít hozzá. A jóga az életem részévé vált, szemléletet adott, elültette bennem a „kelet” tanításait.

Pszichodráma

Körülbelül 450 órát töltöttem pszichodramatikus sajátélményű önismereti és asszisztensi csoportban. Mély önismerethez segített, megtanított a magammal szembeni őszinteségre, az érzéseim felismerésére és a másikra való valódi figyelemre.

Craniosacralis terápia; - prána nadi; - shiatsu

Egyetlen lágy érintésben hatalmas erő lakozik, az érintés - művészet. A cranióval, a nadival és a shiatsuval szerzett tapasztalatok hatására átalakult bennem minden, amit korábban a gyógyításról és a gyógyulásról gondoltam.

Szomatodráma

A szomatodráma vezető képzésen értettem meg, hogy a testünk mindent leképez és megmutat a lelkünk folyamataiból, minden betegségünk szimbolikus értelmű, és ha megértjük ezt a szimbolikát, akkor testi-lelki gyógyulásra kapunk esélyt. A testünk bölcs és együttműködő.

Mediácó

A konfliktus – lehetőség. Arra, hogy a szembenállók tegyenek egy lépést egymás felé. Középen állni, azaz közvetítőként, semleges harmadikként jelen lenni, egy új világot nyit számomra, mert itt megnyilvánulhat mindaz, ami én vagyok.

Coaching

Minden alkalommal, amikor a másikra figyelek - ha jól figyelek -, segítem őt az újtán, de közben én magam is lépek előre az utamon. Sokszor egy jól feltett kérdés a siker kulcsa.

Vissza